desery i lody
Wszystko zaczęło się w 1935 roku, gdy w sercu Mediolanu kierowany pasją do sztuki lodziarskiej i cukierniczej Ermenegildo „Gildo” Rachelli otworzył swoją pierwszą małą lodziarnię. Tak przez lata jedno pokolenie przekazywało kolejnemu całą swoją wiedzę i zdobyte doświadczenie, jednocześnie pozostawiając wiernym zasadom założyciela.
Rachelli to doskonały przykład i punkt odniesienia dla tradycyjnych, ekologicznych i biodynamicznych lodów. Dziś główną misją marki jest tworzenie tych mroźnych deserów za pomocą metod, szanujących smak i wartość najwyższej jakości naturalnych składników. Wszystko po to, aby Konsumenci mogli delektować się przyjemnością zaklętą w autentycznych, włoskich lodach Rachelli.
Bez glutenu, bez laktozy
„Uważamy, że każdy ma prawo do przyjemności, a my pragniemy dzielić się tą przyjemnością. Rachelli to nie tylko smak Włoch, to także nasz duch. Dlatego w ofercie znajdują się również warianty bezglutenowe i bez laktozy”.
Za niepowtarzalnym smakiem Rachelli stoi długa historia, solidne zasady kierujące przetwarzaniem najwyższej jakości składników, tradycyjne receptury i etyczne standardy na każdym etapie produkcji. Rachelli to także innowacyjne pomysły, marka wciąż ulepsza swoje receptury i dąży do jeszcze bardziej zrównoważonego rozwoju.